неділя, 11 травня 2008 р.

9 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ?

Усі ми, з молоком матері, звикли розглядати 9 травня як день "Великої Пермоги", коли славний савєтський воїн закінчив визволення нашої Держави з під німецького окупаційного ярма і тим самим зробив всіх людей вільними, щасливими, в світлі цього поняття демократичної дійсності. Таке сприйняття тих подій вбачається в громадян України і по сьогоднішній день. Якщо запитати пересічного громадянина за що воювали радянські воїни, той відповість - "за Батьківщину" і він буде абсолютно правий, але є також інше питання, яке зажене мислячу людину в ступор: "А для кого вони воювали?" Здавалося б питання досить "тупе", але і воно має свою відповідь. Насправді, радянські воїни воювали за Батьківщину, на якій пануватиме диктатура пана Сталіна. Якщо подумати логічно, то всі фронтовики пережили коллективізацію, голод 1932-1933 років, знали, що таке влада Сталіна, але в той же час фанатично воювали за цього ката, і саме тому, їх можна назвати ворогами народу, оскільки вони свідомо наражали його на нові біди з боку керівництва "держави", після "перемоги". Голод 1946-1947 років, екологічні забруднення внаслідок необдуманної політики розбудови промисловості, рабська колгоспна праця та багато інших негативних подій і факторів стали реаліями радянського життя тих часів завдяки "героям", котрі "визволили" народ.
Безумовно, в ті часи, за відсутності бажання, важко було щось зрозуміти, але час, все таки розставив все на свої місця. Всім відомо, що за Батьківщину боролися не тільки радянські воїни, а і ОУН-УПА, що являли собою справжню силу національного опору, але і тут проявляється все скотство, не побоюся того слова, радянських воїнів - замість того, щоб віддати належне повстанцям, більшість ветеранів дискредитує їх, і суспільство їх слухає, знову ж таки, бо не має бажання думати головою.
На мою думку, радянські "воїни" заслуговували б на повагу, так як більшість з них пішла на війну по фіктивному призиву "Батьківщини", але в той же час - відсутність реального сприйняття дійсності, без "допомоги" компартії України, не дає мені змогу писати слова "воїни" і "герої" без лапок, тому що стадо баранів не можна поважати....

P.S. Написавши цю публікацію, я в жодному разі не виправдовую нацистський режим, що хотів перетворити Україну на ресурсний придаток Німеччини і єдина сторона, якій я симпатизую - ОУН-УПА, тому в схильності до німецьких оккупантів тих часів, прошу мене не обвинувачувати.

Немає коментарів: